Νέα|

29 Σεπτεμβρίου 2023

 

«Στις γειτονιές χτυπά ο παλμός της Αττικής. Εκεί γνωρίζεις τις διαστάσεις, τις συνέπειες, τις δυσκολίες ενός προβλήματος. Εκεί εντοπίζεις τα ζητούμενα της κοινωνίας. Στο πεδίο και όχι στο γραφείο», αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Political» και στη δημοσιογράφο Έλλη Τριανταφύλλου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς και προσθέτει: «Έτσι έμαθα να κάνω ως Δήμαρχος, αλλά και ως μέλος της Κυβέρνησης. Και έτσι θα συνεχίσω εφόσον οι πολίτες της Αττικής μού αναθέσουν τα καθήκοντα του Περιφερειάρχη. Εκεί θα είμαι, μαζί τους, να διεκδικώ και να παλεύω, να συγκρουστώ με τα προβλήματά τους. Μαζί να βρίσκουμε λύσεις, μαζί να δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες».

«Στόχος μας», υπογραμμίζει ο κ. Χαρδαλιάς, «είναι κάθε μέρα να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Θα ξεκινήσουμε εστιάζοντας στη μάχη του αυτονόητου, στα προβλήματα που κάνουν πιο δύσκολη την καθημερινότητα ταλαιπωρούν τους κατοίκους της Αττικής και όλοι αναγνωρίζουμε. Σε αυτά που έπρεπε δηλαδή να είναι δεδομένα και όχι ζητούμενα. Ξέρω πολύ καλά ότι οι πολίτες δεν προσδοκούν, απαιτούν. Δεν θέλουν αναλύσεις, αλλά λύσεις. Και σε αυτά θέλουμε να απαντήσουμε. Άμεσα, έμπρακτα, αποφασιστικά, αποτελεσματικά».

Αναφερόμενος στις ανησυχίες των κατοίκων της Αττικής για ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα ο κ. Χαρδαλιάς  τονίζει: «Η ασφάλεια των κατοίκων της Αττικής αποτελεί βασικό πρόταγμα του προγράμματός μας. Και αυτό αφορά, τόσο τους υγειονομικούς κινδύνους, όσο και τη μεσαία εγκληματικότητα στις γειτονιές μας, αλλά και την προστασία από ακραία καιρικά φαινόμενα. Θέλουμε να καταστήσουμε την Περιφέρεια Αττικής πρωταθλήτρια στην εθνική προσπάθεια για άμεση και αποτελεσματική θωράκιση απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Ξέρουμε, έχουμε την εμπειρία που απαιτείται και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαστε έτοιμοι να  δρομολογήσουμε, από την πρώτη κιόλας μέρα της θητείας μας, δράσεις πρόληψης, αποτροπής και άμεσης  παρέμβασης. Παράλληλα, θα εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια για την επίσπευση δρομολογημένων έργων  και την προώθηση νέων με επικαιροποίηση των μελετών στη βάση των νέων δεδομένων. Σχεδιάζουμε ακόμη τη λειτουργία Περιφερειακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας, που θα εκπονήσει και θα θέσει σε εφαρμογή ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξή του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά στην εφημερίδα Political εδώ 0929_POLITICAL

Close Search Window