Το σχέδιό μας για τις μεγάλες υποδομές

Στην Αττική βρίσκονται σε εξέλιξη έργα υποδομής που βελτιώνουν την καθημερινότητα όλων μας, προστατεύουν το περιβάλλον, αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές της και συμβάλλουν στην προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Έργα υπερ-τοπικής εμβέλειας όπως:

  • Η Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου και η δημιουργία του μεγαλύτερου Μητροπολιτικού Πάρκου της χώρας.
  • Η Ανάπλαση της Αττικής Ριβιέρας, από το Φάληρο και την Καλλιθέα, ως τη Βούλα.
  • Η μελέτη για το νέο Οδικό Άξονα της Βόρειας Αττικής, που θα συνδέει το Μαραθώνα με τον Ωρωπό.
  • Ο Βόρειος Ποδηλατικός Άξονας της Αττικής.
  • Οι σύγχρονες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων και βιοαποβλήτων, που θα καταστήσουν παρελθόν την ταφή των σκουπιδιών.
  • Ο τριπλός κόμβος Σκαραμαγκά, που θα ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττική 2021-2027.
  • Το νέο δίκτυο αποχέτευσης άνω των 1500 χλμ και οι 3+1 νέες μονάδες επεξεργασίας Λυμάτων της Ανατολικής Αττικής (Κορωπίου- Μαραθώνα- Ραφήνας/ Πικερμίου/ Σπάτων/ Αρτέμιδος & Μαρκοπούλου).

Τα έργα αυτά, σε συνδυασμό με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται από την Κυβέρνηση, αλλά και τις μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις που υλοποιούνται, θα συμβάλλουν σημαντικά στο όραμά μας: να καταφέρουμε η Αττική να πηγαίνει μόνο Μπροστά.

Oι 6 άξονες του προγράμματος μας

Παραγωγική Αττική
1 ος

Θέλουμε μια Αττική που θα γίνεται ολοένα και πιο Παραγωγική, με ολοένα και ισχυρότερο αναπτυξιακό αποτύπωμα, ελκύοντας επενδύσεις, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και βελτιώνοντας το εισόδημα των πολιτών της. Μία Αττική με αναβαθμισμένες υποδομές, που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών της και την εμπειρία των επισκεπτών της.

Πράσινη Αττική
2 ος

Θέλουμε η Αττική να είναι πράσινη. Που προστατεύει και σέβεται το περιβάλλον, ενσωματώνει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και πρωταγωνιστεί στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

Ασφαλής Αττική
3 ος

Στόχος μας είναι μια Αττική πιο ασφαλής, με έμφαση στην πολιτική προστασία, στην οδική ασφάλεια, την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες της Αττικής, ασχέτως του πού κατοικούν, να αισθάνονται ασφαλείς στις γειτονιές τους.

Ανθρώπινη - Κοινωνική Αττική
4 ος

Θέλουμε η Αττική να είναι Περιφέρεια ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης. Μια Περιφέρεια όπου κανείς δεν θα μένει πίσω.

Αττική Περιφέρεια Πολιτισμού και Αθλητισμού
5 ος

Ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός αποτελούν ξεχωριστό στοιχείο της ταυτότητας της Περιφέρειας Αττικής.

Αττική των μεγάλων υποδομών
6 ος

Στην Αττική βρίσκονται σε εξέλιξη έργα υποδομής , που βελτιώνουν την καθημερινότητα όλων μας, προστατεύουν το περιβάλλον, αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές της και συμβάλλουν στην προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Close Search Window