Νέα|

του Νίκου Χαρδαλιά στο thepresident.gr . 

 

Εργαζόμαστε για μια Αττική που προσελκύει νέες επενδύσεις, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και βελτιώνει το εισόδημα και την καθημερινότητα των κατοίκων της.

Η Αττική φιλοξενεί σχεδόν τον μισό πληθυσμό της χώρας μας (4,82 εκ.) και παράγει σχεδόν το μισό (47,8%) του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος μας. Δέσμευσή μας είναι να εργαστούμε ώστε να γίνεται ολοένα και πιο παραγωγική, να προσελκύει νέες επενδύσεις, να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και να  βελτιώνει το εισόδημα των κατοίκων της. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί παράλληλα με την επιδίωξή μας για μια Αττική πράσινη και ασφαλή. Με αναβαθμισμένες υποδομές, που ενισχύουν τη θωράκισή της απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα, δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα – όπως αυτό των σκουπιδιών – και βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων της.

Για όλα αυτά, είναι απόφασή μας να προωθήσουμε την ολοκλήρωση σημαντικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και τη δημιουργία νέων. Από την πρώτη στιγμή που θα αναλάβουμε τα καθήκοντά μας, θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, ξεκινώντας από τις ζώνες υψηλού κινδύνου, καθώς και στην επικαιροποίηση των μελετών για τον καλύτερο σχεδιασμό νέων έργων. Παράλληλα, θα προχωρήσουμε σε  έργα που θα συμβάλλουν, ώστε να ώστε να μπει, μέσα σε τρία χρόνια, τέλος στο πρόβλημα των σκουπιδιών. Σχεδιάζουμε σύγχρονες  μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων και βιοαποβλήτων, νέο δίκτυο αποχέτευσης και 3+1 νέες μονάδες επεξεργασίας λυμάτων της Ανατολικής Αττικής.

Στις προτεραιότητές μας με στόχο την ενίσχυση της εικόνας και της προοπτικής, της ελκυστικότητας και της παραγωγικότητας της Αττικής, καθώς και τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας, εντάσσεται η ανάπλαση της Αττικής Ριβιέρας, από το Φάληρο και την Καλλιθέα, ως τη Βούλα και η δημιουργία του μεγαλύτερου Μητροπολιτικού Πάρκου της χώρας.

Είναι ακόμη, ο τριπλός κόμβος Σκαραμαγκά. ο Βόρειος Ποδηλατικός Άξονας της Αττικής, η αναβάθμιση των λιμανιών της Αττικής (Ραφήνα, Λαύριο, Αργοσαρωνικός) και η ολοκλήρωση της νέας προβλήτας κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά.

Για την τόνωση της παραγωγικότητας της Αττικής,  πέρα από τα έργα υποδομών, σχεδιάζουμε την υλοποίηση δράσεων για την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, όπως οι συνεργασίες με επιμελητήρια και φορείς, η στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και η ενίσχυσή τους για την ενσωμάτωση τεχνολογιών που προάγουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό. Και αυτό, παράλληλα με τη ψηφιοποίηση του συνόλου των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Παράλληλα, δεσμευόμαστε να δώσουμε,  σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, έμφαση τόσο στην τουριστική προβολή και την προώθηση του θεματικού τουρισμού, έτσι ώστε να έχουμε ισχυρό κύμα επισκεπτών δώδεκα μήνες το χρόνο, όσο και στη στήριξη της αγροτικής παραγωγής και των τοπικών προϊόντων μας.

Η  Αττική μπορεί καλύτερα, μπορεί περισσότερα.

Μπορεί να πάει μπροστά, ακόμη πιο γρήγορα.

 

____________

20 Σεπτεμβρίου 2023

Close Search Window