Νέα|

28 Σεπτεμβρίου 2023

 

Το «Πράσινο Κίνημα» στηρίζει το Νίκο Χαρδαλιά και τον Συνδυασμό «Αττική Μπροστά» στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε σύσκεψη της Περιφερειακής Παράταξης «ΑΤΤΙΚΗ – Πράσινη Περιφέρεια» που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής, αποφασίστηκε ομόφωνα η στήριξή του στη βάση προγραμματικής συμφωνίας με 6 άξονες για τις «πράσινες πολιτικές».

«Υπάρχει», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, «προγραμματική σύγκλιση σε 6 άξονες που αφορούν στην Πολιτική Προστασία, στη Βιώσιμη Κινητικότητα, στη Διαχείριση Απορριμμάτων, στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, στις Φιλοζωικές Πολιτικές και, κυρίως, στις  “πράσινες προτάσεις” για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης». Και πρόσθεσε: «Ο συνδυασμός “Αττική Μπροστά” συμφωνεί με το “Πράσινο Κίνημα” να τελειώσει οριστικά η άσχημη εικόνα της χωματερής στη Φυλή και να πάμε σε λύσεις του μέλλοντος. Είναι ανάγκη να ενισχυθεί με όλους τους τρόπους η ανακύκλωση».

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι συμφωνεί απόλυτα με τις προτάσεις του «Πράσινου Κινήματος» για την Πολιτική Προστασία και τη θωράκιση της Αττικής, με έργα και δράσεις πρόληψης, αλλά και έγκαιρης αποτελεσματικής αντίδρασης. Υπογράμμισε ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, αποτελούν άμεση προτεραιότητα και δεσμεύτηκε ότι ο πρώτος Προϋπολογισμός της Περιφέρειας θα έχει περιβαλλοντικό πρόσημο. Έκανε ειδική αναφορά στην προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα και τη συμφωνία για μία σειρά πολιτικών που θα βοηθήσουν την καθημερινότητα των ευάλωτων συμπολιτών μας. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη φροντίδας για τα ζώα, τονίζοντας: «Θα αφουγκραστούμε τις φιλοζωικές οργανώσεις και θα συζητήσουμε όλα όσα πρέπει να γίνουν, στο πλαίσιο της Χάρτας Δικαιωμάτων των ζώων».

«Όλα αυτά», σημείωσε, «θα σχηματοποιηθούν και θα υλοποιούνται μέσω ενός Green Help Desk, το οποίο θα δημιουργηθεί με την συμμετοχή του “Πράσινου Κινήματος” στην Περιφέρεια Αττικής και θα προωθεί τις συγκεκριμένες πολιτικές της προγραμματικής σύγκλισης, σε συνεργασία με τα αρμόδια θεσμικά όργανα».

Τη σύσκεψη προλόγισαν οι δύο συμπρόεδροι του «Πράσινου Κινήματος», Κώστας Καλογράνης και Ρία Ακρίβου και ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «ΑΤΤΙΚΗ – Πράσινη Περιφέρεια», Νίκος Παπαδάκης. Συμμετείχαν δημοτικοί και περιφερειακοί Σύμβουλοι του «Πράσινου Κινήματος», καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που στηρίζει το «Πράσινο Κίνημα» σε Δήμους της Αττικής.

Ο κ. Παπαδάκης έκανε έναν σύντομο απολογισμό της μέχρι τώρα παρουσίας που είχε η «ΑΤΤΙΚΗ – Πράσινη Περιφέρεια», στην διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, υπενθυμίζοντας ότι το 2019 ο συνδυασμός εξέλεξε δύο περιφερειακούς συμβούλους, λαμβάνοντας περίπου 30.000 ψήφους.

Εκ μέρους του «Πράσινου Κινήματος» ο συμπρόεδρος Κώστας Καλογράνης δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπάρχει αυτή η προγραμματική σύγκλιση των  6 αξόνων, “πράσινων” πολιτικών, με το Νίκο Χαρδαλιά. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό, όλη αυτή η δουλειά που κάναμε στην Περιφέρεια Αττικής να μην πάει χαμένη. Προσωπικά γνωρίζω το Νίκο Χαρδαλιά από τα πρώτα του βήματα στην Αυτοδιοίκηση και θεωρώ ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για μία επιτυχημένη πορεία. Στην Ευρώπη των Περιφερειών και των Πόλεων, η Περιφέρεια Αττικής, οφείλει να παίξει σημαντικό Μητροπολιτικό ρόλο, στις “πράσινες” πολιτικές. Μαζί θα κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα της επόμενης πενταετούς περιφερειακής διοίκησης».

 

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του Πράσινου Κινήματος εδώ Prasino Kinhma – Xardalias

Close Search Window