Νέα|

«Δόγμα μου η ανάγκη να βρίσκομαι κοντά στους πολίτες, τις ανησυχίες και τις αγωνίες τους», υπογράμμισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς σε συνέντευξη του στο OPEN και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη.  Τόνισε ότι τα μεγάλα στοιχήματα κερδίζονται μόνο με συνεργασίες και διαβεβαίωσε ότι θα επιδιώξει γόνιμη συνεργασία με όλους τους ανθυποψήφιούς του.

«Έχω αποδείξει στην πορεία μου», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, «ότι πάντα πίστευα ότι τα μεγάλα στοιχήματα κερδίζονται μόνο με συνεργασίες. Την επόμενη μέρα, εφόσον μας εμπιστευτούν οι πολίτες της Αττικής, θα είμαι ανοιχτός σε μια διαβούλευση που θα φέρνει αποτελέσματα και προσβλέπω στην εμπειρία τους. Δεν πάω στη μάχη των εκλογών με στοιχεία αντιπαράθεσης, με τοξικότητες. Ο κόσμος μάς περιμένει στις γειτονιές του για να τον ακούσουμε, να καταγράψουμε τα προβλήματά του, να τα προτεραιοποιήσουμε και  να του πούμε τι και  πότε θα ξεκινήσει, πώς θα χρηματοδοτηθεί και πότε θα τελειώσει».

«Οι εκλογές δεν είναι πόλεμος», επισήμανε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής. «Είναι μια αντιπαράθεση προγραμμάτων, ιδεών και απόψεων. Προσέρχομαι σε αυτή τη μάχη με βασικό όπλο την εμπειρία 25 χρόνων στην Αυτοδιοίκηση. Η ανάγκη να βρίσκεσαι καθημερινά κοντά στους πολίτες, να μπορείς να μοιράζεσαι μαζί τους τις ανησυχίες και τις αγωνίες τους και να είσαι χρήσιμος, θα είναι οδηγός μου σε αυτό τον αγώνα. Προσπαθώ να είμαι πρακτικός και αποτελεσματικός. Ο κόσμος θέλει να ακούσει λύσεις στο πρόβλημά του, με οδικό χάρτη και χρονοδιάγραμμα. Θα χωρίσουμε τη θητεία μας σε τρία 20μηνα και θα βάλουμε συγκεκριμένες προτεραιότητες.

Θα δημιουργήσουμε ένα Παρατηρητήριο, μια νέα μονάδα,  που θα υπάγεται απευθείας στον Περιφερειάρχη και καθημερινά θα παρακολουθεί όλα τα έργα και τις δράσεις που γίνονται σε κάθε μία από τις 66 γειτονιές». 

Μιλώντας για τις αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων που συχνά παρατηρούνται, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε:

«Στη διαχείριση κρίσεων υπάρχει ένα δόγμα, που πρέπει να περάσει  και στην περιφερειακή διοίκηση.  Ένας πρέπει να αποφασίζει, να διαχειρίζεται τα πάντα και να έχει την ευθύνη για το όποιο αποτέλεσμα.  Θα διεκδικήσουμε την άρση των όποιων αλληλοεπικαλύψεων υπάρχουν. Τίποτα δεν γίνεται χωρίς διεκδίκηση. Χρειάζεται να  προχωρήσουν μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες, ώστε να μην υπάρχουν επικαλύψεις και να μπορέσουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αναλάβουν τον ρόλο που τους αρμόζει».

Close Search Window