Νέα|

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για Περιφερειάρχης Αττικής ως επικεφαλής του συνδυασμού ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ, παραχώρησε ο Νίκος Χαρδαλιάς στον δημοσιογράφο Δημήτρη Δανίκα και την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρεται στη διαδρομή του τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και στην Κυβέρνηση, κάνοντας ειδική αναφορά στις κρίσεις που έχει αντιμετωπίσει, ενώ χαρακτηρίζει ως σημαντικότερη αποστολή ενός πολιτικού την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο Κράτος.

«Το κράτος έχει πολλές αρρυθμίες και παθογένειες δεκαετιών. Αυτά τα τέσσερα χρόνια έχουν γίνει άλματα για το ζήτημα αυτό. Ακούω πολλές φορές την κριτική για το επιτελικό κράτος. Το επιτελικό κράτος είναι εκεί, με τα προβλήματά του, με την ανάγκη να επικαιροποιηθεί», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ προαναγγέλλει ότι στην περίπτωση εκλογής του θα ιδρύσει «ένα Παρατηρητήριο για τη λειτουργία των Δήμων». Αναλύοντας την εξαγγελία του, τονίζει ότι «χρειάζεται ένας συντονισμός ο οποίος θα είναι οριζόντιος για κάθε γειτονιά ξεχωριστά. Πρακτικά σημαίνει ότι οι Δήμοι πρέπει να έχουν τα μέσα, τους εξοπλισμούς και τα χρήματα, να υπάρχει ένας οδικός χάρτης και κάποιος να παρακολουθεί τι κάνουν».

Επιπρόσθετα, ο κ. Χαρδαλιάς δεν δέχεται ότι ο ρόλος του Περιφερειάρχη είναι να ελέγχει αυστηρά τους Δημάρχους, καθώς το μόνο που προσωπικά τον απασχολεί είναι το πώς σε συνεργασία μεταξύ τους, θα φέρνουν αποτέλεσμα που θα κάνει διαφορά στην καθημερινότητα των πολιτών. Και αυτό, όπως δηλώνει, «δεν είναι θέμα ελέγχου, είναι θέμα συνεννόησης, θέμα συνεργασίας, θέμα σοβαρότητας για κάθε επιχειρησιακό σχέδιο».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Νίκου Χαρδαλιά στον Δημήτρη Δανίκα, εδώ:
https://www.protothema.gr/politics/article/1399751/o-nikos-hardalias-ston-danika-i-polli-analusi-fernei-paralusi/

Close Search Window