Νέα|

12 Σεπτεμβρίου 2023

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας, η ανάγκη να δοθεί ανάσα σε όλες τις γειτονιές της Αττικής αποτελούν βασική προτεραιότητα του προγράμματός μας», δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς κατά την επίσκεψή του σήμερα στο εργοτάξιο του Μετρό στο άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι.

Και πρόσθεσε: «Στην κατεύθυνση αυτή, σημαντική θα είναι η κατασκευή της πρώτης φάσης της γραμμής 4 που θα ξεκινά από το Γαλάτσι και θα φτάνει στο Γουδή και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Εδώ, στο άλσος Βεΐκου, κατασκευάζεται το φρέαρ από το οποίο θα ξεκινήσει τη διαδρομή του ο δεύτερος μετροπόντικας. Το τμήμα αυτό του Μετρό θα περνά από 4 Δήμους του Λεκανοπεδίου, θα έχει 15 σταθμούς και θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες συμπολίτες μας συμβάλλοντας στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Οι μετακινήσεις θα γίνονται πιο σύντομα, με μεγαλύτερη ασφάλεια και χαμηλό κόστος για τον πολίτη. Η επέκταση αυτή του Μετρό θα βοηθήσει τόσο στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, καθώς με τη λειτουργία του θα έχουμε 53.000 λιγότερα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης, όσο και στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, καθώς θα εκπέμπονται καθημερινά 318 λιγότεροι τόνοι διοξειδίου του άνθρακα.

Η Περιφέρεια Αττικής χρειάζεται τέτοια έργα. Φιλικά προς το περιβάλλον, με ασφάλεια για τον πολίτη. Έργα που δίνουν λύσεις σε σημαντικά ζητήματα που μας απασχολούν καθημερινά: Μποτιλιάρισμα, χάσιμο χρόνου, έλλειψη χώρων στάθμευσης», επισήμανε.

 

Ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε και τον  εκπαιδευτικό χώρο στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου, όπου τα παιδιά ενημερώνονται για τη διαδικασία κατασκευής και λειτουργίας του Μετρό και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη λειτουργία του. «Αν μπορέσουμε», τόνισε, «να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την κουλτούρα της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, θα είναι μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον τους και τη ζωή τους στην Αττική μας».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής επισκέφθηκε και το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» στη Νέα Φιλαδέλφεια, το οποίο στεγάζεται στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (ΠΠΙΕΔ). Πρόκειται για ένα Μουσείο στο οποίο υπάρχει συγκεντρωμένο ιστορικό και λαογραφικό υλικό από τις αλησμόνητες πατρίδες, τη Μικρά Ασία, την Κωνσταντινούπολη και τον Πόντο και συντελεί στη διατήρηση της μνήμης και της ιστορικής παράδοσης του Ελληνισμού.

Στη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου, ο κ. Χαρδαλιάς πραγματοποίησε συνάντηση με αυτοδιοικητικά στελέχη του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας στους οποίους επισήμανε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι υποψήφιοι περιφερειακοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Αττική Μπροστά» δίνουν την αυτοδιοικητική μάχη με όρους ευθύνης και καθήκοντος. «Στο τέλος της διαδρομής αυτό που έχει σημασία είναι η αξιοπιστία. Ο πολίτης να σε κοιτάξει στα μάτια και να πει ναι, αυτά για τα οποία δεσμεύτηκαν τα υλοποίησαν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Close Search Window