Νέα|

«Πρώτη προτεραιότητά μου θα είναι η καθημερινότητα των πολιτών», υπογράμμισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «ACTION 24» και τους δημοσιογράφους Νίκο Υποφάντη και Ντόρα Κουτροκόη. Υπογράμμισε ότι, εφόσον εκλεγεί, θα διεκδικήσει νομοθετική ρύθμιση για την άρση των αλληλοεπικαλύψεων στις αρμοδιότητες και αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματός του.

«Επιστρέφω», τόνισε, «εκεί από όπου ξεκίνησα. Στην Αυτοδιοίκηση, κοντά στις γειτονιές, στις 66 πόλεις της Αττικής. Πρώτη προτεραιότητά μου είναι η καθημερινότητα των πολιτών, η μάχη του αυτονόητου. Δεν μπορεί σήμερα, το 2023, να έχουμε γειτονιές που να μην έχουν λυμένα τα καθημερινά ζητήματα που αφορούν στα δίκτυα αποχετεύσεων, στην διαχείριση των ομβρίων, σε θέματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες».

Για το συντονισμό των δράσεων της Περιφέρειας, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε:

«Θα συνεργαστούμε με τους Δημάρχους, έτσι ώστε να προχωρήσουμε μια σειρά μεγάλων ζητημάτων. Θα συγκροτήσουμε ένα Παρατηρητήριο, που θα υπάγεται απευθείας στον Περιφερειάρχη. Ένα Κέντρο Επιχειρήσεων που θα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση, όλα τα βήματα που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί ένα έργο. Θα λειτουργούμε σαν ένα help desk των Δήμων, για να ξεκολλάμε από γραφειοκρατικές διαδικασίες, αρρυθμίες και παθογένειες.

Με ένα συγκεκριμένο σχέδιο, που θα λέει πότε ξεκινάει κάτι, πότε ολοκληρώνεται, πώς θα χρηματοδοτηθεί και κάτω από ποιες διαδικασίες. Είναι βασικό να τελειώσουμε τα θέματα των επικαλύψεων των αρμοδιοτήτων. Αν χρειαστεί να γίνουν νομοθετικές παρεμβάσεις από την Κυβέρνηση, θα το διεκδικήσουμε ώστε να μην υπάρχει καμία δικαιολογία, κανένα άλλοθι».
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Αττική Μπροστά», ανέφερε ότι χτίζεται σε 6 άξονες και υπογράμμισε: «Θέλουμε μία Αττική παραγωγική. Θέλουμε μία πράσινη Αττική με λύσεις σε ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων, τις αποχετεύσεις, τους βιολογικούς καθαρισμούς, την αντιπλημμυρική προστασία, τη διαχείριση των ομβρίων.

Μια ασφαλή Αττική, που δίνει έμφαση στην Πολιτική Προστασία και την οδική ασφάλεια.

Μια ανθρώπινη Αττική που φέρνει αποτελέσματα στα ζητήματα αλληλεγγύης, τα ζητήματα που αφορούν στην υποστήριξη ευπαθών ομάδων.
Ξεχωριστό άξονα αποτελούν ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, ώστε η Αττική να αναδειχθεί σε έναν κοιτώνα πολιτισμού.

Βασικός άξονας του προγράμματός μας είναι επίσης η Αττική των μεγάλων υποδομών. Χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και οι ΣΔΙΤ», επισήμανε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής.

Close Search Window