Νέα|

05 Οκτωβρίου 2023

 

«Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με όλους και με τους ανθυποψηφίους μου την επόμενη μέρα των εκλογών για να φέρουμε αποτελέσματα», τόνισε σε συνέντευξή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤΕΝΝΑ και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Και πρόσθεσε: «Σε όλη μου την πορεία έχω αποδείξει ότι έχω τη δυνατότητα και να συνεργαστώ και να συνεννοηθώ. Μέσα από συναινέσεις και σκληρή δουλειά -ακόμα και με ανθρώπους που έχουν διαφορετική ιδεολογική αφετηρία και ιδεολογική  διαδρομή- μπορούμε να κάνουμε το διαφορετικό. Το έχω αποδείξει ως Δήμαρχος Βύρωνα, το έχω αποδείξει και ως περιφερειακός σύμβουλος».

«Έχω», συνέχισε, «τη συνολική εικόνα του τι πρέπει να γίνει. Έχω υπάρξει αυτοδιοικητικός και στον Α’ και στο Β’ βαθμό, ξέρω πώς λειτουργεί η Αυτοδιοίκηση. Έχω υπάρξει κρατικός λειτουργός, ξέρω πώς λειτουργεί το Κράτος. Δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από οποιαδήποτε λογική αρμοδιότητας. Από τη στιγμή που οι πολίτες της Αττικής μού αναθέσουν τα καθήκοντα του Περιφερειάρχη, να ξέρουν πως οτιδήποτε αφορά στην ταλαιπωρία των πολιτών είναι αποκλειστική μου ευθύνη».

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε την ανάγκη μητροπολιτικής διαχείρισης των ζητημάτων που αφορούν την Αττική, υπογραμμίζοντας: «Έχει γίνει πάρα πολύ σημαντικό έργο τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Δεν πρέπει να ισοπεδώσουμε την προσπάθεια που έχει γίνει, καθώς μια σειρά πολύ σημαντικών έργων, σε πολλές γειτονιές, έχουν προχωρήσει. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, όχι μόνο η Αττική, αλλά όλες οι Περιφέρειες της χώρας, είναι οι αλληλοεπικαλύψεις που δημιουργούν δυσαρμονία και παθογένειες. Χρειάζεται συντονισμός, μητροπολιτική διαχείριση, διότι η Περιφέρεια Αττικής δεν είναι απλά η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, είναι μία από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης».

 

Επισήμανε επίσης ότι η αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση της Αττικής είναι η απόλυτη, η ξεχωριστή προτεραιότητά του, αποκαλώντας τη χαρακτηριστικά το μεγάλο του στοίχημα.

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των σκουπιδιών, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής σημείωσε: «Θα αφήσουμε πίσω παλιές λογικές διαχείρισης. Τέλος η ταφή των απορριμμάτων. Προχωράμε με ενίσχυση της ανακύκλωσης, της κυκλικής οικονομίας. Κάθε μια από τις 7 Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής -αφήνω έξω τα νησιά διότι λόγω νησιωτικότητας θέλουν μια ιδιαίτερη διαχείριση- αναλαμβάνει την ευθύνη της, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες για τη διαχείριση των σκουπιδιών της. Η λογική της εξαγωγής των σκουπιδιών στη διπλανή Περιφερειακή Ενότητα σταματά οριστικά».

Close Search Window