Νέα|

03 Οκτωβρίου 2023
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε σήμερα,  στο Ζάππειο,  την κεντρική προεκλογική ομιλία του. Αναφέρθηκε στους άξονες του προγράμματος και τις προτεραιότητές του συνδυασμού του «Αττική Μπροστά» και τόνισε τη σημασία των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής.
Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του Νίκου Χαρδαλιά:
«Αυτή τη βραδιά, η ελπίδα παίρνει τον δρόμο της προοπτικής, παίρνει τον δρόμο της ευθύνης και συναντά τα μονοπάτια του καθήκοντος, του αποτελέσματος, της συνέπειας. Με ξεκάθαρο προορισμό, ξεκάθαρη κατεύθυνση και στόχο την ποιότητα ζωής, την ανάπτυξη, την ευημερία των εκατομμυρίων πολιτών του Λεκανοπεδίου».
«Η ερχόμενη Κυριακή σηματοδοτεί το νέο ξεκίνημα της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας. Είναι η μέρα που θα πιάσουμε το νήμα, από το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Να πάμε ακόμα πιο δυναμικά μπροστά. Να χτίσουμε σε κάθε θετικό, σημαντικό και με τη δύναμη που θα μας χαρίσει η ψήφος εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας των πολιτών, να ξεκινήσουμε, χωρίς να χάσουμε χρόνο, από την πρώτη μέρα της θητείας μας, για να κάνουμε πράξη το δικό μας όραμα, το δικό μας σχέδιο για το αύριο!
Για μια Αττική παραγωγική, πράσινη κι ασφαλή.
Για μια Περιφέρεια κοινωνική και ανθρώπινη, που θα αγκαλιάζει τη νέα γενιά της.
Μια Αττική που συστηματικά και με αυτοπεποίθηση, θα αναδεικνύει τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό ως ιδιαίτερα στοιχεία της ισχυρής της ταυτότητας.
Αλλά και μια Αττική με μεγάλες και σύγχρονες υποδομές, που θα εγγυώνται την οικονομική και κοινωνική της ανάπτυξη. Θα εγγυώνται μια καλύτερη καθημερινότητα για όλους τους κατοίκους της. Ισότιμα, χωρίς αποκλεισμούς, σε κάθε Δήμο, σε όλες τις γειτονιές της
Όμως, η πρώτη μας προτεραιότητα, το απόλυτο στοίχημά μας, παραμένει ένα! Η Αττική πιο ισχυρή και πιο ασφαλής!
Όλα όσα σχεδιάζουμε δεν έχουν κανένα νόημα, αν δεν καταφέρουμε τα επόμενα πέντε χρόνια να κάνουμε τους πολίτες της Αττικής και να αισθάνονται και να είναι περισσότερο ασφαλείς για τις ζωές τους και τις περιουσίες τους.
Με τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα που είναι τόσο κρίσιμα για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης πρόκλησης της εποχής μας, της κλιματικής κρίσης!
Με έμφαση στην πολιτική προστασία, την ενίσχυση της αστυνόμευσης, την προστασία της δημόσιας Υγείας, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες της Αττικής, ασχέτως του πού κατοικούν, να αισθάνονται ασφαλείς στις γειτονιές τους».
«Θέλω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, να διαβεβαιώσω την καθεμία και καθέναν ξεχωριστά, πως ως Περιφερειάρχης οτιδήποτε αφορά για τα επόμενα πέντε χρόνια την καθημερινότητα των πολιτών της Αττικής, θα αποτελεί και προσωπικό μου στοίχημα!
Δική μου η  ευθύνη, δική μου η δέσμευση, θα είμαστε εδώ για την Αττική με πράξεις. Με αποφασιστικότητα και συνέπεια. Με λογοδοσία και διαφάνεια. Και αντίπαλοι μου κάθε μέρα θα είναι η ανευθυνότητα, οι αγκυλώσεις, η ελαφρότητα και ο λαϊκισμός του “Ναι σε όλα”.
Στοίχημά μου θα είναι το καλό του κάθε πολίτη της Αττικής. Πυξίδα μου το δημόσιο συμφέρον. Γιατί εσείς – όλοι το ξέρετε- για το εθνικό συμφέρον, όποτε μου ζητήθηκε, από θέσεις μάχιμες, έκανα το καθήκον μου. Υπηρέτησα με αφοσίωση την Πατρίδα και τους Έλληνες. Άλλωστε, όλοι γνωρίζετε ότι όλα αυτά τα χρόνια, ποτέ δεν φοβήθηκα τις προκλήσεις. Ποτέ δεν κρύφτηκα στα δύσκολα. Αγαπώ την ευθύνη! Και είμαι εδώ για να δίνω  λύσεις, όχι για να κάνω αναλύσεις, όχι για να κάνω παρατηρήσεις!».
«Είμαι έτοιμος να αναλάβω ευθύνες. Γιατί θέλω, ξέρω και μπορώ να ανταποκριθώ στις νέες ευθύνες και τους ρόλους που διεκδικώ. Κι είμαι έτοιμος να δώσω καθημερινές μάχες για το αυτονόητο, που στην εποχή μας έχει γίνει διεκδικούμενο!
Εκεί θα εστιάσουμε. Στα προβλήματα που κάνουν πιο δύσκολη την καθημερινότητά μας. Σε αυτά που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της Αττικής και όλοι αναγνωρίζουμε. Σε αυτά που θα έπρεπε να είναι δεδομένα κι όχι ζητούμενα.
Ξέρω πολύ καλά πως οι πολίτες σε κάθε γειτονιά κουράστηκαν να ακούν συνεχώς τα ίδια και τα ίδια. Κουράστηκαν να ακούν λόγια, απαιτούν πλέον πράξεις. Κουράστηκαν τις βαρύγδουπες αναλύσεις και περιμένουν από μας λύσεις. Δεν έχουμε λοιπόν δικαίωμα να τους διαψεύσουμε.
Οφείλουμε να δουλέψουμε συστηματικά για να δώσουμε τις λύσεις αυτές.  Άμεσα, αποφασιστικά και στην πράξη, στο πεδίο, μαζί με τους Δημάρχους, κάθε μέρα για να προωθούμε τις αναγκαίες λύσεις! Στοχευμένα. Οργανωμένα. Συντονισμένα. Με διαφανείς διαδικασίες και, κυρίως, με λογοδοσία».
«Ξέρουμε, θέλουμε και  κυρίως μπορούμε  να δώσουμε λύσεις. Φροντίδα. Προστασία. Αξιοπρέπεια.
Καλύτερη ζωή σε όλες και όλους.
Ό,τι κάνουμε σήμερα, αντηχεί στο μέλλον.
Για αυτό σήμερα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.
Να σχεδιάσουμε μαζί, αυτό το μέλλον.
Με σοβαρό σχέδιο, με ικανούς ανθρώπους που ξέρουν να προσφέρουν, με ατελείωτη δουλειά, και πάνω από όλα με πράξεις.
Πράξεις που φαίνονται στην καθημερινότητα, πράξεις που κάνουν τη διαφορά.
Αν μου έχει μάθει κάτι η ιστορία, είναι πως και τα πιο μεγάλα λόγια κάποτε σβήνουν. Οι πράξεις ποτέ. Αυτές μένουν. Και οι πράξεις θέλουν ευθύνη. Ο τόπος μας θέλει ευθύνη. Στις 8 Οκτωβρίου ζητάω να μου δώσετε αυτή την ευθύνη».
Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία εδώ 1003_ΟΜΙΛΙΑ ΧΑΡΔΑΛΙΑ
Close Search Window