Νέα|

05 Οκτωβρίου 2023

 

«Ως επικεφαλής ενός συνδυασμού έμπειρων και καταξιωμένων προσώπων, με τα οποία μοιράζομαι το ίδιο όραμα για την Αττική, ζητώ από τους συμπολίτες μας να μας εμπιστευτούν για να πάμε την Περιφέρειά μας πιο μπροστά, πιο ψηλά, πιο γρήγορα» τονίζει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μανιφέστο» και στη δημοσιογράφο Ντόρα Κουτροκόη και προσθέτει: «Ζητώ την εμπιστοσύνη τους για να διεκδικήσω και να παλέψω για  τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Ζητώ να είναι παρόντες στην κάλπη της Κυριακής για να χτίσουμε μαζί  την Αττική που θέλουμε και μπορούμε. Ζητώ να πουν “ναι” στο συνδυασμό “Αττική Μπροστά”. “Ναι” σε ανθρώπους με εμπειρία, γνώση, αποφασιστικότητα, δοκιμασμένους στα δύσκολα, μαχητές απέναντι στις αντιξοότητες, παρόντες στα πεδία των προκλήσεων. Να πουν “ναι” σε συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις που παράγουν απτό αποτέλεσμα».

 

Απαντώντας σε ερώτηση για το πρόβλημα που δημιουργείται με τις αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής υπογραμμίζει: «Θέλω να ξεκαθαρίσω πως, εφόσον μας εμπιστευτούν οι συμπολίτες μας, οτιδήποτε αφορά στην ταλαιπωρία τους και στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, θα είναι ευθύνη μου. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τις αρμοδιότητες είναι από τα πρώτα θέματα που θα συζητήσουμε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να υπάρξει το συντομότερο δυνατό νομοθετική παρέμβαση. Είναι άλλωστε και δική του προτεραιότητα όπως τόνισε στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης και επανέλαβε στη Δ.Ε.Θ.. Κοινή επιδίωξη είναι η άρση  των αλληλοεπικαλύψεων και των συναρμοδιοτήτων, ώστε ένας να είναι υπεύθυνος για κάθε ζήτημα, να έχει την ευθύνη προώθησης όλων των αναγκαίων δράσεων για κάθε περίπτωση και να λογοδοτεί για ό,τι έγινε ή δεν έγινε…

Παράλληλα, θα δημιουργήσουμε ένα Παρατηρητήριο, ένα Κέντρο Επιχειρήσεων που θα υπάγεται απευθείας στον Περιφερειάρχη και θα λειτουργεί σαν “μάτι” και “λυσάρι” για όποια προβλήματα εντοπίζονται στην προώθηση έργων σε ολόκληρο  το Λεκανοπέδιο».

 

Σε ό,τι αφορά τις δυσκολίες των προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια Αττικής, ο κ. Χαρδαλιάς επισημαίνει: «Προσωπικό μου στοίχημα είναι να κάνουμε κάθε μέρα ένα βήμα μπροστά. Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά τίποτα από όσα ταλαιπωρούν, ανησυχούν και προβληματίζουν τον πολίτη δεν θα μείνει στην ίδια κατάσταση.

Η αντιπλημμυρική θωράκιση με έργα που θα ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα απαιτεί, πέρα από σημαντικούς πόρους, και χρόνο που οφείλουμε να περιορίσουμε.

Η διαχείριση των σκουπιδιών απαιτεί αλλαγή μοντέλου, σημαντικά έργα, αλλά και συνεργασία όχι μόνο όλων των Δήμων, αλλά και του συνόλου των κατοίκων της Αττικής. Σε κάθε περίπτωση, δεσμεύομαι ότι μέσα στα τρία πρώτα χρόνια της θητείας μου θα έχω δρομολογήσει όλα όσα απαιτούνται προκειμένου να μπει οριστικό τέλος στο πρόβλημα. Και αυτό αποτελεί προσωπικό μου στοίχημα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξή του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά στην εφημερίδα «Το Μανιφέστο» και την Ντόρα Κουτροκόη εδώ 1005_ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ

Close Search Window