Νέα|

01 Οκτωβρίου 2023

 

«Εφόσον την επόμενη Κυριακή μάς εμπιστευτούν οι πολίτες, θα έχω 66 στοιχήματα που αφορούν τις 66 γειτονιές της Αττικής. Αφορούν την καθημερινότητά τους, όλα αυτά που πρέπει να κάνουμε απέναντι στα προβλήματα τους», τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Action24» και στους δημοσιογράφους Γιώργο Παγάνη και Μιλένα Ηλιοπούλου.

Και πρόσθεσε: «Στο τέλος της πενταετίας θέλω να έχω αναμετρηθεί με αυτά τα προβλήματα. Θέλω να μπορώ να πηγαίνω σε αυτές τις γειτονιές και να ξέρω ότι έχω κάνει το καθήκον μου, να ξέρω πως έχω κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να κάνω καλύτερη τη ζωή τους.

Δόγμα μου είναι να βρίσκομαι στο πεδίο. Δεν μπορείς να έχεις εικόνα των ζητημάτων και να βρίσκεις λύσεις με το να είσαι στο γραφείο. Γνωρίζω τα προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με παθογένειες, αρρυθμίες, επικαλύψεις, οι οποίες κατά καιρούς μας έχουν πληγώσει και δημιουργούν δυσαρέσκεια στους πολίτες. Δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από τις αρμοδιότητές μου. Για μένα αρμοδιότητά μου θα είναι οτιδήποτε αφορά, ταλαιπωρεί και στεναχωρεί τον πολίτη».

Αναφερόμενος στο κυκλοφοριακό, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε ότι θα προχωρήσει στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. «Ταυτόχρονα», συμπλήρωσε,  «πρέπει να επενδύσουμε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να δουλέψουμε μαζί με τα αρμόδια Υπουργεία, για να φέρουμε συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Την ίδια στιγμή, πρέπει να δούμε τα προβλήματα μέσα στις γειτονιές. Να επικαιροποιήσουμε τις κυκλοφοριακές μελέτες και να αποκτήσουμε έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη, που θα λέει ποια είναι τα βήματα που θα ακολουθήσουμε, πότε θα ξεκινήσουμε και πότε θα τελειώσουμε. Ο κόσμος ζητά άμεσες λύσεις. Και λύσεις χωρίς χρονοδιαγράμματα, δεν μπορεί να υπάρξουν».

Σε ό,τι αφορά αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση της Αττικής ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: «Δεν έχουμε πλέον κανένα περιθώριο καθυστερήσεων. Θα πάμε με πολύ γρήγορους ρυθμούς, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς. Πρέπει να προχωρήσει η εφαρμογή του νόμου 4662/2020 που εμείς ψηφίσαμε  και είναι το απόλυτο νομοθετικό εργαλείο για να ξεφύγουμε από τη λογική των αρμοδιοτήτων.

Ένας πρέπει να είναι υπεύθυνος και από την αρχή μέχρι τέλος για τη διαχείριση μιας κρίσης και αυτός να λογοδοτεί. Έχουμε  τη δυνατότητα να κηρύξουμε περιοχές σε έκτακτη ανάγκη ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου. Χρειάζεται γι’ αυτό να προχωρήσουμε στη σύσταση Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, έτσι ώστε οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες να ξέρουν τι ακριβώς να κάνουν και πού».

 

 

Close Search Window