Νέα|

25 Σεπτεμβρίου 2023

«Δεν θα κρυφτώ πίσω από τις αρμοδιότητες. Οτιδήποτε ταλαιπωρεί τον πολίτη της Αττικής για μένα είναι αρμοδιότητα και  ευθύνη, είναι στοίχημα καθημερινό», τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Και πρόσθεσε: «Επιστρέφω στην Αυτοδιοίκηση  εκεί από όπου ξεκίνησα, που αγάπησα περισσότερο από οτιδήποτε. Έχω θητεύσει και στον πρώτο και στον δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης, έχω υπάρξει κρατικός λειτουργός, κλήθηκα να διαχειριστώ μεγάλες κρίσεις. Ξέρω πώς λειτουργούν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  τα Υπουργεία, οι φορείς της κοινωνίας».

Αναφερόμενος στα θέματα που αφορούν στη λειτουργία της Περιφέρειας, ο κ. Χαρδαλιάς πρόταξε το ζήτημα των επικαλύψεων υπογραμμίζοντας: «Το μεγάλο πρόβλημα είναι το θέμα του συντονισμού και των επικαλύψεων. Έχω εξαγγείλει ένα Παρατηρητήριο στο οποίο θα συμμετέχουν αναλυτές, μηχανικοί, νομικοί, λογιστές και οικονομολόγοι, θα υπάγεται απευθείας στον Περιφερειάρχη και θα παρακολουθεί την εξέλιξη όλων των έργων που γίνονται στην Αττική, είτε εκτελούνται από Υπουργεία, είτε από τους Δήμους, είτε από την Περιφέρεια».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι προτεραιότητά του είναι η καθημερινότητα και η ασφάλεια του πολίτη επισημαίνοντας: «Μιλώ για ασφάλεια και αστυνόμευση στις γειτονιές, ασφάλεια απέναντι στα φυσικά φαινόμενα, ασφάλεια και απέναντι σε υγειονομικούς κινδύνους. Τα σκουπίδια  είναι η απόλυτη υγειονομική βόμβα για το Λεκανοπέδιο.  Θα προχωρήσουμε σε συνεννόηση με τους Δήμους ώστε η ανακύκλωση να μπει στην καθημερινότητά μας. Θα αξιοποιήσουμε νέες τεχνολογίες και θα αφήσουμε πίσω  την υγειονομική ταφή. Στα πρώτα τρία χρόνια θα έχουν δρομολογηθεί όλα τα μεγάλα έργα».

Σε ό,τι αφορά την θωράκιση της Αττικής απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: «Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια. Αποδεικνύεται όμως ότι  η κλιματική κρίση κάνει άλματα και πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Εάν χρειαστεί να κηρύξουμε την Αττική σε έκτακτη ανάγκη, έτσι ώστε με τα νομικά εργαλεία που μας δίνει ο νόμος 4662 περί πολιτικής προστασίας, να προχωρήσουμε άμεσα, ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου,  στα έργα που χρειάζονται για την αντιπυρική και αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής, να είστε σίγουρος ότι θα το κάνουμε. Η αντιπλημμυρική θωράκιση θα έχει δρομολογηθεί τους 20 πρώτους μήνες και ο πολίτης θα ξέρει τι έργα θα κάνουμε, πώς θα τα κάνουμε, πώς χρηματοδοτούνται και ποιος τα παρακολουθεί και, το κυριότερο, πότε ολοκληρώνονται. Για εμάς, η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι έννοιες αδιαπραγμάτευτες».

 

Close Search Window