Νέα|

23 Σεπτεμβρίου 2023

 

Άρθρο του Νίκου Χαρδαλιά στην εφημερίδα “Today Press”.

 

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το συναρπαστικό ταξίδι των περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά με στόχο την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών, αλλά και την αύξηση των δυνατοτήτων τους για ατομική προκοπή.

Με αυτόν τον γνώμονα εφόσον μας εμπιστευτούν οι συμπολίτες μας, θα εργαστούμε για μια Αττική πιο παραγωγική, πιο πράσινη, πιο ασφαλή, πιο ανθρώπινη, με έμφαση στον  Πολιτισμό και τον αθλητισμό και αναβαθμισμένες υποδομές σε όλους τους τομείς.

Μια Αττική που αντιμετωπίζει τα προβλήματα των κατοίκων της και βελτιώνει την καθημερινότητά τους. Προς αυτή την κατεύθυνση, καταρτίσαμε ένα συγκροτημένο πρόγραμμα σε έξι άξονες, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, έτσι ώστε κάθε πολίτης να ξέρει τι ακριβώς περιμένει, πότε θα το περιμένει, και πώς θα χρηματοδοτηθεί.

 

Βασική προτεραιότητα και πρώτος άξονας του προγράμματός μας είναι μια Αττική που θα γίνεται ολοένα και πιο παραγωγική, προσελκύοντας επενδύσεις, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και βελτιώνοντας το εισόδημα των πολιτών της. Δίνουμε έμφαση στην ολοκλήρωση των σημαντικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, σε παρεμβάσεις που ήδη δρομολογούνται, στα έργα που περιλαμβάνονται στο νέο ΠΕΠ Αττικής, σε δράσεις για την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, την αναβάθμιση των λιμανιών μας, την ενίσχυση των επιχειρήσεων για την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών, την ψηφιοποίηση του συνόλου των υπηρεσιών της Περιφέρειας, την στήριξη της αγροτικής παραγωγής και την τουριστική προβολή της Περιφέρειάς μας.

Δεύτερος άξονας του προγράμματός μας -μείζονος σημασίας εξαιτίας και της κλιματικής κρίσης- είναι οι δράσεις που έχουν στόχο μια πράσινη Αττική, που προστατεύει το περιβάλλον και πρωταγωνιστεί στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Για το σκοπό αυτό, ανάμεσα στα άλλα, προγραμματίζουμε: Νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων, έτσι ώστε το θάψιμο των σκουπιδιών να αποτελέσει σύντομα παρελθόν. Έργα αποχέτευσης και  αντιπλημμυρικής προστασίας. Και βέβαια, διαρκή αναβάθμιση των χώρων πρασίνου σε κάθε περιοχή, αλλά και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων.

Τρίτος άξονας του σχεδίου μας -ιδιαίτερα σημαντικός για όλους- είναι η Πολιτική Προστασία. Μια αποτελεσματική πολιτική έτσι ώστε ο κάθε πολίτης να αισθάνεται ασφάλεια στη γειτονιά του, στη δουλειά του, στους δρόμους. Στο πλαίσιο αυτό θα λειτουργήσει πλήρως εξοπλισμένο και επαρκώς στελεχωμένο Περιφερειακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας. Με εφαρμογή ετήσιου προγράμματος καθαρισμών, συντήρησης οδικών δικτύων και διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών και παράλληλη στήριξη στους Δήμους για να ανταποκρίνονται στις σχετικές  ευθύνες τους. Θα εφαρμοστούν ολοκληρωμένα σχέδια για την αντιμετώπιση των συνεπειών φυσικών καταστροφών, ενώ θα δοθεί έμφαση στην εκπαίδευση και αξιοποίηση εθελοντών. Παράλληλα,  για την οδική ασφάλεια θα προχωρήσει η κατασκευή νέων οδικών αξόνων και η αναβάθμιση των υφιστάμενων, η  κατασκευή και λειτουργία έξυπνων διαβάσεων, η  τοποθέτηση «έξυπνων φαναριών» και η λειτουργία καμερών, για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Τέταρτος άξονας είναι οι πολιτικές που κάνουν την Αττική μας μια Περιφέρεια ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, όπου κανείς δεν θα μένει πίσω. Σχεδιάζουμε για το σκοπό αυτό σημαντικές παρεμβάσεις στην εκπαίδευση, την κοινωνική προστασία και τη δημόσια υγεία. Με την κατασκευή σύγχρονων σχολικών υποδομών και αναβάθμιση υφιστάμενων, αλλά και παρεμβάσεις βελτίωσης της προσβασιμότητας και της ασφάλειας στα Α.Ε.Ι..  Με τη διασφάλιση της λειτουργίας των 292 κοινωνικών δομών για τη στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας και την προώθηση προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας με σύγχρονο εξοπλισμό και προμήθεια νέων ασθενοφόρων και κινητών μονάδων, αλλά και την κατασκευή αστικού Κέντρου Υγείας στην Ανατολική Αττική.

Πέμπτος άξονας με έμφαση στις νέες και τους νέους μας, αλλά όχι μόνο, είναι οι πολιτικές μας για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Προτάσσουμε στην κατεύθυνση αυτή την ολοκλήρωση της κατασκευής νέων εμβληματικών αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως το νέο Παραολυμπιακό Κέντρο Ραφήνας, την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, την κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου για τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, τη διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας αθλητικών γεγονότων και πολιτιστικών φεστιβάλ.

Έκτος άξονας του προγράμματός μας είναι η προώθηση των έργων υποδομής, που βελτιώνουν την καθημερινότητα όλων μας, προστατεύουν το περιβάλλον, αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές της Περιφέρειάς και συμβάλλουν στην προσέλκυση νέων επενδύσεων. Πρόκειται για έργα υπερ-τοπικής εμβέλειας όπως η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου και η δημιουργία του μεγαλύτερου Μητροπολιτικού Πάρκου της χώρας, η ανάπλαση της Αττικής Ριβιέρας, από το Φάληρο και την Καλλιθέα ως τη Βούλα,  οι σύγχρονες  μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων και αποβλήτων και το νέο δίκτυο αποχέτευσης Ανατολικής Αττικής.

Με οδηγό τους άξονες αυτούς, οι συνεργάτες μου και εγώ, μαζί με μια ισχυρή ομάδα τεχνοκρατών εργαζόμαστε με όρεξη και σχέδιο για να μπορέσουμε να απολαύσουμε εμείς και τα παιδιά μας την Αττική που αξίζουμε.

Για να μπορέσουμε, όλοι μαζί, να πάμε την ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ.

 

Close Search Window