Νέα|

05 Σεπτεμβρίου 2023

«Ξεκάθαρη δέσμευσή μου είναι να δοθεί λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών στην Αττική μέσα στα τρία πρώτα χρόνια της θητείας μας», δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς σε συνέντευξή του στο «Mega» και τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο.

«Χρειάζεται», υπογράμμισε, «η εφαρμογή του ν. 4662 για να μπορέσουμε ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου να κηρύττουμε περιοχές σε έκτακτη ανάγκη και χωρίς τη γραφειοκρατία των πολλών διαφορετικών υπηρεσιών και υπουργείων, να κάνουμε αντιπυρικές ζώνες, καθαρισμό ρεμάτων και να πάρουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για αντιπυρικά συστήματα τα οποία θα περιφρουρούν τον αστικό ιστό. Χρήματα υπάρχουν μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων όπως για παράδειγμα το ΕΣΠΑ».

«Στη θητεία μας», συμπλήρωσε ο κ. Χαρδαλιάς, «θα έχουμε  τρία  20μηνα. Μέσα στους πρώτους 20 μήνες θα τελειώσουμε με τα αυτονόητα. Με την μάχη που δίνουν οι κάτοικοι για να έχουν βιολογικούς καθαρισμούς, τη μάχη για να μην έχουν προβλήματα με την ύδρευση, τη μάχη για να μην έχουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Ξέρω τι πρέπει να γίνει, θέλω και μπορώ».

Ο κ. Χαρδαλιάς δεσμεύτηκε ακόμη για λύσεις στις χρόνιες παθογένειες και τις επικαλύψεις αρμοδιοτήτων τονίζοντας: «Πρέπει επιτέλους να κοιτάξουμε στα μάτια τον πολίτη, να απολογηθούμε γιατί διαχρονικά – όλες αυτές τις δεκαετίες – συζητάμε τα ίδια και να δώσουμε λύσεις. Ο κόσμος ζητά από εμάς με σοβαρότητα, με ευθύνη να του πούμε τι πρέπει να γίνει, πώς θα γίνει, πώς θα χρηματοδοτηθεί και πότε θα παραδοθεί. Είναι η ώρα που η Περιφέρεια πρέπει να αποκτήσει συγκεκριμένο σχέδιο και όραμα.

Χρειάζεται να τελειώσουμε με το ζήτημα των αρμοδιοτήτων. Ένας πρέπει να έχει την ευθύνη. Να δίνει λόγο για οτιδήποτε αναλαμβάνει. Η Περιφέρεια θα παίξει το ρόλο αυτό, χωρίς άνω τελείες, χωρίς δικαιολογίες, χωρίς εκπτώσεις.

Και είμαι έτοιμος να αναλάβω το κομμάτι της ευθύνης που μου αναλογεί. Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη μου απέναντι στην Περιφέρεια Αττικής ως μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, την οποία θέλω να φέρω εις πέρας».

Close Search Window